Is jouw huis een thuis voor ongedierte? Let op deze 5 tekenen!

ongedierte

Heb je ooit het vermoeden gehad dat er iets ongewoons aan de hand is in jouw huis? Wellicht valt het je op dat er een toename is van beestjes, of zie je duidelijke aanwijzingen van hun aanwezigheid. Maar op welk moment schakel je de hulp van professionele ongediertebestrijders in? Hier zijn vijf tekenen dat jouw huis een broedplaats is geworden voor beestjes.

Insecten in huis

Een duidelijk teken dat je thuis last hebt van een ongedierteprobleem, is de aanwezigheid van insecten. Ze kunnen overal verschijnen, bijvoorbeeld in de keuken of in de slaapkamer. Kakkerlakken rennen razendsnel over de grond, of er loopt een rij mieren over je keukenblad. Zilvervisjes, bedwantsen en motten zijn andere insecten die je vaak tegen kunt komen. Zie je één insect, dan is de kans groot dat er nog meer verborgen zijn. Handel in zo’n geval snel. Schakel professionele ongediertebestrijders in voordat het probleem verergert.

Onverklaarbare geluiden

Als je ‘s nachts weleens wakker ligt van onverklaarbare geluiden, kan dit een teken zijn van ongedierte in huis. Muizen en ratten zijn ’s nachts behoorlijk actief en kunnen voor een hoop lawaai zorgen wanneer ze door de muren en vloeren rennen. En wist je dat kakkerlakken een tikkend geluid maken als ze op verkenningstocht zijn? Als je dit soort mysterieuze geluiden hoort, is het verstandig om te onderzoeken of er mogelijk sprake is van ongedierte in je huis.

Tekenen van knaagdieren

Knaagdieren laten altijd sporen achter. Misschien vind je wel kleine keutels in je kasten of onder je bed. Daarnaast kunnen ze flink wat schade veroorzaken aan kabels en meubels. Muizen en ratten moeten regelmatig knagen om hun tanden op maat te houden. Deze blijven namelijk constant groeien. Kom snel in actie, als je sporen van knaagdieren aantreft.

Nare geurtjes

Oh, die nare geurtjes! Daar kan ongedierte ook voor zorgen. Muizen en ratten verspreiden een doordringende urinegeur, terwijl kakkerlakken een onaangename muffe geur achterlaten. Ruik je iets vreemds in huis? Dat kan zomaar betekenen dat je ongewenste gasten hebt. Dit is een duidelijk teken dat je professionele  ongediertebestrijders moet inschakelen.

Schade aan je voedselvoorraad

Zie je gaten in verpakkingen of merk je dat er steeds meer lekkers verdwijnt? Dit zou weleens het werk van knaagdieren kunnen zijn. Muizen en ratten zijn voedsel liefhebbers en doen er alles aan om bij jouw lekkernijen te komen. Ze knagen door plastic, karton en andere verpakkingsmaterialen heen om erbij te kunnen. Dus, als je voedselverpakkingen vol gaten zitten, is het hoog tijd om het probleem op te lossen en ongediertebestrijders in te schakelen.

Wanneer bel je ongediertebestrijders?

Ontdek je ongedierte in huis? Dat kan best eng zijn. Het is van groot belang om de tekenen van ongedierte snel te herkennen en meteen in actie te komen. Het zal erg verleidelijk zijn om het ongedierteprobleem zelf op te lossen (of op z’n minst te proberen), maar het is vaak beter om professionele ongediertebestrijders in te schakelen. Met de expertise en ervaring van deze professionals ben je verzekerd van een veilige en doeltreffende bestrijding van ongedierte. Zo kun je weer met een gerust hart slapen en genieten van een ongediertevrij huis.